TYT:n puheenjohtajalta 1/2015

Ainoa pysyvä asia on muutos. Tuon lauseen paikkansapitävyyden näkee erityisesti opiskelijajärjestöjen toiminnassa. Yksivuotiset kaudet ja joka vuosi mukaan tulevat ensimmäisen vuoden opiskelijat takaavat sen, että TYT saattaa näyttää peräkkäisinä vuosina aivan erilaiselta. Sama pätee TYT:n kustantamaan Kyyhkyseen. Etsipä jostain käsiisi kaksi tai kolme vuotta vanha Kyyhkynen ja vertaa sitä tähän lehteen. Yhtä näkyvät muutokset ovat mahdollisia kaikissa opiskelijajärjestöissä.

Maailmankuvani muuttui jonkin aikaa sitten, kun osallistuin olut-tastingiin ensimmäistä kertaa elämässäni. Kymmenen hengen osallistujajoukosta tunsin entuudestaan noin puolet, ja heistäkin vain muutaman hyvin. Näiden kymmenen vieraan sankarin kanssa olin päätynyt minulle entuudestaan vieraaseen pubiin, jonka olemassaolosta en ollut kuullutkaan, vaikka olen asunut sen lähellä jo pari vuotta. Koko tilanne oli ensin vähän outo. Muutaman oluen jälkeen selvisin kuitenkin alku-ujoudestani, ja loppuilta sujui erittäin mukavasti. En ehtinyt edes katsoa kelloa, kun pubissa jo näytettiin valomerkkiä. Salaa toivon, että pääsisin takaisin pian uudestaan.

En osallistunut olut-tastingin järjestämiseen ja osittain sen takia hieman jännitinkin sitä. Tapahtuma näet oli TYT:n järjestämä, mutta järjestäjänä oli aivan tuiki tavallinen rivijäsen – jäsen, joka on kyllä hengaillut yhdistyksen tapahtumissa, mutta ei ole aktiivisesti ottanut tapahtumien järjestämisessä roolia. Neuroottisempi aivopuoliskoni teki varasuunnitelmia sen varalta, että päätäni vaadittaisiin vadille katastrofin seurauksena. Huoleni katosivat kuitenkin minuuteissa, kun huomasin että paikalla oli riittävästi osallistujia, järjestelyt pubin kanssa olivat kunnossa, ja kaikki osallistujat vaikuttivat viihtyvän. Laskukin saatiin maksettua ilman erimielisyyksiä.

Kerron tästä, koska toivon jäsentemme osallistuvan jatkossa toiminnan järjestämiseen entistä rohkeammin. Yhdistys on kuluvan vuoden aikana ehtinyt järjestää jo vaikka mitä. Virkailijat ja luottamusopiskelijat ovat järjestäneet tapahtumia, juhlia ja ekskursioita villillä energialla, eikä vauhti näytä hidastuvan. Päinvastoin. Tämän vuoden aikana yhdistys kiinnittää huomiota erityisesti siihen, että yhdistyksen jäsenten on helpompi ideoida, suunnitella ja toteuttaa erilaisia tapahtumia. Yhdistys tulee tarvittaessa apuun tapahtuman toteuttamisessa ja voi auttaa esimerkiksi tapahtumasta tiedottamisessa. Vielä ehdit mukaan!

Muutoksesta huolimatta osa asioista tullaan tekemään samalla tavalla kuin ennen. Tiedekunnan ja opiskelijoiden väleihin tullaan jatkossakin panostamaan, eikä yhdistys unohda rooliaan teologian opiskelijoiden edunvalvojana. Samalla toivon, että yhdistyksen jäsenet voivat jatkossakin saada rakkaita ja onnellisia muistoja yhdistyksen kautta. Mistä tuleekin mieleeni: voisiko joku oikeasti järjestää meille toisen olut-tastingin? Tai jotain ihan muuta?

Tomi Tabell
Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistyksen puheenjohtaja

Artikkelit