Opiskelijan askeesi – Kyyhkynen 2/2013

Missio: 119,80 euroa ja 30 päivää. Miten siitä selviää? Kyyhkysen toimittaja testasi opiskelijaelämän todellisuuden (jota ei onneksi joudu itse kokemaan joka kuukausi).

Viikko 1: Kun päiväbudjetti on 3,90 euroa, tuntuu kirjaston varausmaksukin suurelta. Opiskelijalounaan jälkeen jäljelle jää ruhtinaalliset 40 senttiä. Onneksi kaapeissa on vielä vaikka mitä syömäkelpoista. Kulutus: 12,15 euroa.

Viikko 2: Nälkäisenä tekee impulsiivisia päätöksiä, kuten menee seitsemän euron kebabille. Rahastressin vuoksi päätän palkita itseni oluella lähikuppilassa. Kulutus: 38,30 euroa.

Viikko 3: Odotan kauhulla puhelinlaskun tuloa.Viikon sijoitus on luentopaperi ja kupillinen kahvia. Sorrun taas yhteen olueen. Kulutus: 18,39 euroa.

Viikko 4: Maksettuani 22,36 euron puhelinlaskun en pysty nostamaan rahaa. Internet on onneksi vain viisi euroa – samoin sitsit, joilla tarjoilen. Silti on vielä kuusi päivää ja enää 2,24 euroa. Kaipaan jotain tuoretta! Kulutus: 46,83 euroa.

Viikko 5: Kaapissa on pastaa ja puuroa, pakastimessa yksi gluteeniton karjalanpiirakka. Onneksi äiti pelastaa kattilallisella kalakeittoa.

Lopputulos: Rahaa jää ruhtinaalliset 1,09 euroa. Shampoo on loppu, samoin wc-paperi. Olo on turvonnut viljan syönnistä. Osakunnan kahvitukset ja äidin ruokalahjoitukset ovat pitäneet minut hengissä. Bussilipusta en olisi voinut haaveillakaan.

Teksti: Milla Purosalo

Julkaistu ensimmäisen kerran Kyyhkysessä 2/2013

Artikkelit