Puheenjohtajan tervehdys 3/21

Hei vaan sinä teologi tai teologimielinen!

Syksy on alkanut ja melkein suhahtanut jo ohikin, lehdet kellastuneet ja tippuneet. Elämä on alkanut yhtäkkiä liikkumaan takaisin kohti normaalia ja sitä, miltä se näytti ennen yhteiskunnan sulkemista keväällä 2020. Ollaan päästy jo juhlimaan ja sitsaamaan yhdessä. Pian aukeaa myös mahdollisuus mennä istumaan luentosaleihin kotisohvan sijasta. Tämä melkein kaksi vuotta etäopiskelua on avannut omat silmäni vihdoinkin sille, miten ihmiset todella oppivat eri tavoin. Osa opiskelijoista on saanut tehtyä opintoja huomattavasti paremmin ja nopeammin kuin ennen poikkeusaikaa. Toinen osa opiskelijoista on jäänyt opinnoissa tavoiteajasta jälkeen, jotkut enemmän kuin toiset.

Palatessamme luentosaleihin meidän tulee muistaa, että jokainen meistä saapuu sinne hieman hämillään, näitä saleja ei ole päässyt näkemään melkein kahteen vuoteen. Osa ei ole päässyt näkemään saleja vielä kertaakaan. Otetaan toiset huomioon ja moikataan teologeja. Älä pelkää

kysyä luennoilla olevia ihmisiä seuraksi lounaalle. Älä pelkää kysyä luentosalin sijaintia ja reittiohjeita sinne. Opetellaan lähiopetuksessa oleminen uudestaan yhdessä. Jos kaipaat teologeja seuraksesi luentojen ulkopuolella, niin muistathan, että TYT:n tenttikahveille saa tulla oleskelemaan aina perjantaisin ja olohuone 5B-kerroksessa on aina avoinna teologeille! 

TYT:n puheenjohtaja | Artikkelit