Menetinkö neitsyyden vai menetinkö mitään? 

Kuva: Max Schrader (CC BY-ND 2.0)

Makaan, en-tiedä-miksikä-häntä-kutsua, sängyllä ja tuijotan kattoa. Huhujen ja näkemieni elokuvien mukaan olen juuri menettänyt jotain tärkeää. En vain jostain syystä saa päähäni mitä se on. 

Tyttöyden? 
Mitä se on ja kuka sen keksi? 
Puhtauden? 
Olenko nyt likainen?
Missä välissä ehdin tahraantua? 
Vastaus on helppo: neitsyyden. 
Tyttöyden? 
Mitä se on ja kuka sen keksi? 
Puhtauden? 
Olenko nyt likainen?
Missä välissä ehdin tahraantua? 

Vastaus on helppo: neitsyyden. 

Monissa elokuvissa neitsyyden menettäminen kuvataan melkeinpä maagisena asiana. Sellaisena, joka muuttaa naisen elämän lopullisesti, tekee niin sanotusti tytöstä naisen. Sitä odotellaan innolla, mutta samaan aikaan vaalitaan kuin kaunista kukkaa, mietitään kenelle tämä kukka on soveliasta antaa. Toisaalta voidaan toivoa, että asiasta päästäisiin yli mahdollisimman nopeasti, ettei enää oltaisi neitsyitä. 

Ihan kuin se olisi jokin tarttuva sairaus. 

Kuva: Max Schrader (CC BY-ND 2.0)

Huone on siinä tilanteessa pimeänä. Ympärillä saattaa olla sopivasti kukkia ja kynttilöitä, taustalla soida jokin romanttinen kappale. Elokuvan päähahmot ovat juuri käyneet treffeillä ja ovat nyt valmiit ottamaan seuraavan askeleen. 

Kyseessä ei todellakaan ole puolituntemattoman huone aamupäivällä, vaikka miksi se olisikaan huonompi vaihtoehto?

Ikä on myös tärkeä tekijä. 30-vuotiasta neitsyyttä katsotaan paheksuen, mutta niin myös teini-ikäistä. Teini-ikäisenä saatat kokea kauheaa pakkomiellettä seksin suhteen, ja haluat ensimmäisen kerran olevan koulun suosituimman kanssa. Aikuisena taas kukaan ei tule haluamaan sinua ja luulet olevasi epäonnistunut elämässä. Miksi se on niin outoa, että joku ei ole 30-vuotiaana harrastanut seksiä? Kuka on keksinyt nämä absurdit säännöt neitsyyden menettämiseen? 

Ja miksi se on menetys?

Entä kun puhutaan miehistä? Miksi juuri poikuuden menettäminen tekee pojasta miehen? 

Entä miksi uskonnoissa on niin tärkeää, että ensimmäinen kerta on vasta naimisiin menon jälkeen? Minkä takia vasta silloin on soveliasta harrastaa seksiä? 

Niin monet kysymykset ja ristiriitaiset ajatukset nousevat päähäni. 

Mietin, kuinka paljon helpompaa meidän kaikkien elämä olisi, jos neitsyyden ympärillä ei olisi niin monta myyttiä. Miten helppoa olisi, jos aihe ei olisi tabu. 

Hänellä alkoi työt, minulla luento. 

Nousen sängyltä, pukeudun, lähden kävelemään kohti ulko-ovea. Sanon heipat ja suuntaan kohti ratikkapysäkkiä. 

En koe, että olisin menettänyt mitään.

Toimittaja | Artikkelit