Puheenjohtajan tervehdys

Kuva: Jalmari Salovirta

Oikein upeaa ja mahtavaa vuoden alkua juuri Sinulle!

Tätä vuotta on odotettu kuin kuuta nousevaa, sillä odotettavissa on ensimmäinen normaalihko vuosi sitten vuoden 2019. Mitä kaikkea sitä voikaan suunnitella ja keksiä, kun ei tarvitse pohtia sulkeutuuko yhteiskunta jälleen huomenna!

Vuosi on merkittävä myös Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistykselle ja koko opiskelijaliikkeelle. 

Kenties tärkeämpänä asiana tänä vuonna ovat keväällä käytävät eduskuntavaalit. Jälleen ratkaistaan tämän maan tulevaisuus. Jälleen pelissä on opiskelijoiden toimeentulo. Jälleen priorisoidaan leikkauskohteita.

Menkää siis ihmeessä äänestämään! Osoitetaan, että opiskelijankin äänellä on väliä!

Mutta merkittävää on myös se, että vanhin ja kaunein opiskelijajärjestö, TYT viettää 170. juhlavuottaan ja sitä on syytä juhlistaa. Maailma oli vuonna 1853 hyvin toisenlainen kuin nyt, mutta yksi on säilynyt ja pysynyt – toivottavasti kuitenkin ajansaatossa muuttuneena. Edelleen TYT valvoo Helsingin yliopiston teologian opiskelijoiden etua, jotta tulevat maisterit saisivat nukkua yönsä rauhassa.

Pitelet käsissäsi vuoden ensimmäistä Kyyhkystä, jonka teemana on perhe. Monesti puheessa perhe ymmärretään joko verisukulaisuuden tai saman kotiosoitteen kautta. Mutta miksei perhe voisi olla myös muutakin? 

Voisiko TYT ja koko Helsingin yliopiston teologian opiskelijoiden yhteisö olla yhtä suurta perhettä? Perhettä, johon jokainen saa tulla omana itsenään, jossa jokainen huomioidaan ja jokaisen ääni pääsee kuuluviin. 

Ainakin toivon, että voisi. 

Helsingissä 5.2.2023

Petja Kopperoinen
Puheenjohtaja
Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistys