Puheenjohtajan tervehdys 1/19

Tervepä terve sanon teille! Luet parhaillaan puheenjohtajan tervehdystä, kuten varmasti jo välkkynä kaverina oivalsit. Tervehdyksen tarkoituksenahan on tervehtiä toista ihmistä tai suurempaa joukkoa. Alun perin ideana on ollut osoittaa, että on tunnistanut tervehtimisen kohteen. Toisaalta tervehtimällä on voinut todistaa, että on vaaraton. Kättely tai käden heilautus on kertonut toiselle osapuolelle, että tervehtijä ei kanna asetta. Tervehtiminen jättää yleensä jälkeensä mukavan tunteen. Se on hyvin pieni ele, jonka kautta tervehdittävä tuntee itsensä nähdyksi. Vuosi 2019 on vasta alussa, enkä olekaan vielä ehtinyt puheenjohtajan roolissani tervehtimään teitä kaikkia. Nyt siihen onkin varsin oiva tilaisuus – välittyköön tämän sivun kautta kollektiivinen kädenheilaukseni omasta ja yhdistyksen puolesta just Sulle. 

Tällä tervehdyksellä haluan myös osoittaa, että käteni ovat aseista tyhjillään ja että olen haluton hyökkäämään ketään vastaan. Koko TYT:n puolesta voin sanoa samaa. Itselleni on varsin tärkeää, että TYT koetaan turvalliseksi ja mielekkääksi yhteisöksi, jossa kukaan ei tunne joutuneensa hyökkäyksen, kiusaamisen tai syrjinnän kohteeksi. Sen sijaan toivon, että tänä vuonna saamme yhdessä vietyä yhdistystä entistä avoimempaan suuntaan ja että TYT voisi olla yhteisö, joka tarjoaisi hyötyä ja hupia jokaisella teologian opiskelijalle. Vaikka tuhoavat aseet käsistä puuttuvatkin, niiden sijaista TYT:llä on kuitenkin käytössään työkalupakki, jonka välineillä voimme mahdollistaa monenlaista. Edunvalvontasahalla sahaamme irti opiskelijan etua heikentäviä oksia ja bileporalla puolestaan lastuamme aukon arjen harmauteen.

Tämä Kyyhkysen teemanumero käsittelee valtaa. Opiskelijajärjestöissä vallan kuvitellaan usein keskittyvän ainoastaan hallitukselle, vuosikokoukselle ja meidän tapauksessamme myös toverineuvostolle. Vaikka nämä tahot toki tekevät päätöksiä monesta yhdistyksen kannalta varsin tärkeästä asiasta, nämä päätökset eivät kuitenkaan synny tyhjästä ja jäsenten mielipidettä ja ideoita pidetään suuressa arvossa ja niistä ollaan aidosti innoissaan. Saatua palautetta käsitellään esimerkiksi jokaisessa hallituksen kokouksessa omana kohtanaan. Lisäksi kaikilla yhdistyksen jäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus hallituksen ja toverineuvoston kokouksissa, joten tervetuloa keskustelemaan tai sitten ihan vain kuuntelemaan. 

Mikäli kokouksissa istuminen ei kuulosta houkuttelevalta, palautetta ja ideoita voi laittaa myös nettisivuilta löytyvän palautelomakkeen kautta tai sähköpostitse vaikkapa osoitteeseen hallitus@tyt.fi.  Jos sinulla on mielessäsi opintoihin liittyvä epäkohta, johon pitäisi kajota kirveellä tai excursio-kohde, jonka suuntaan kaipaisit kompassineulamme osoittavan, niin kerro siitä. Työkalut on tarkoitettu käytettäviksi yhdessä, mutta toisinaan jotkut korjausta vaativat kohteet jäävät huomamatta. Jos huomaat yhdistyksen toiminnassa jonkun vinouman, kerro siitä. Silloin voimme kaivaa vatupassin esiin, tehdä mittauksia ja ryhtyä korjaustoimenpiteisiin

Tervehtimisiin ja työstämisiin!

Jessiina Nurmela
Puheenjohtaja
Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistys