Puheenjohtajan tervehdys 3/22

Kuvitus: Emmy-Lee Nykvist

Teologian uudet opiskelijat,

Tiedän, että olette varmaan jo kyllästymiseen saakka kuulleet onnitteluja mutta haluan TYT:n puolesta vielä kerran toivottaa teidät tervetulleeksi teologiseen tiedekuntaan!

Kyyhkysen kolmannen numeron teemana on epätoivo. Sanana se kuvaa valitettavan hyvin tämän hetken maailmantilaa. Lähestyvä ekokatastrofi, sota ja maailmantalouden epävakaus ovat jatkuvasti esillä uutisissa ja muussa mediassa. Ne voivat saada vähemmänkin harjaantuneen eskatologin näkemään Ilmestyskirjan ratsastajien laukkaavan ympäri maailmaa.

Mutta vaikka maailmantila antaakin helposti aiheita maalata piruja seinille, kannattaa silti pyrkiä vastustamaan sitä kiusausta löytämällä aiheita iloon omasta arjesta. Kun huomaatkin osaavasi lukea heprean, arabian tai kreikan kirjaimia tai ymmärtäväsi latinan lauseita, onnittele itseäsi sillä jo se on iso saavutus. Myös ensimmäisen jakson kursseista selviytyminen on aihe iloon. Opiskelijajärjestöt kuten TYT ovat myös olemassa vastuksena arjen harmaudelle. Niiden kautta on mahdollista löytää vertaistukea, saada järjestötoiminnasta vastapainoa opinnoille ja päästä nauttimaan ylioppilasriemusta muiden opiskelijoiden seurassa.

Ilon ja toivon siemeniä voi löytää, jos niitä etsii. Se voi olla vaikeaa, mutta ainakin minua lohduttaa tieto pelkästään niiden olemassaolosta. Sillä harvoin asiat ovat niin huonosti kuin miltä ne ensi silmäyksellä vaikuttavat.

TYT:n puheenjohtaja | Artikkelit