Kysy Kyllikiltä

Terve rakkaat ihmiset! Minä olen Kyllikki-täti ja vastaan tällä palstalla teidän lukijoiden esittämiin kysymyksiin. Olipa kyse arkisesta dilemmasta tai syvemmästä henkisestä pulmasta, vastaan sinulle suurella sydämellä! Lähetä kysymyksesi anonyymisti vastauslomakkeella osoitteessa tinyurl.com/kysykyllikilta

Arvoni ja seksuaaliset haluni ovat raskaassa ristiriidassa. Ne eivät oikein ole sovitettavissa yhteen, enkä näe realistiseksi vaihtoehdoksi kummankaan hylkäämistä. Mitä tehdä?

Kiitos rohkeasta kysymyksestäsi. Kyllikki-täti rakastaa yli kaiken syntyjen syvien pohtimista, ja tämä kysymys onkin erittäin kutkuttava ja haastava myös Kyllikille. Olen pitkän ja vaiherikkaan elämäni aikana saanut oppia kantapään kautta, että suuremmat hengellisyyteen ja arvomaailmoihin liittyvät kysymykset ratkeavat lähestulkoon poikkeuksetta vain oman oivalluksen kautta. Niin houkuttelevaa kuin kaiken kattavan ratkaisun saaminen Kyllikiltä saattaisikin olla, on jokaisen ihmisen kuljettava vaadittavat askeleet omin jaloin.

Kuten jo itse viestissäsi kerroit, arvosi ja halusi eivät ole ainakaan toistaiseksi sovitettavissa yhteen, etkä koe seksuaalisuutesi tai arvomaailmasi hylkäämistä realistiseksi vaihtoehdoksi. Tällaisen riitayhtälön kanssa eläminen voi olla ihmiselle äärimmäisen tuskallista, mutta toisaalta se saattaa olla myös omalla hullunkurisella tavallaan myös suuri lahja. Läpikäymäsi haasteellisen prosessin ansiosta sinusta on hyvää vauhtia kehittymässä elämää ja sen ilmiöitä moniuloitteisesti ymmärtävä ihminen. Mikä olisikaan sen arvokkaampi lahja sinua ympäröiville ihmisille?

Jokaisella on haasteita elämässä, mutta kaikilla ei ole kykyä tarjota vertaistukea tai sympatiaa haasteiden kanssa elämiseen. Totta puhuen olisi ollut hienoa, jos seksuaalisuuteen liittyviä asioita oltaisiin pohdittu omaksumallasi rohkeudella myös Kyllikin nuoruudessa. On hyvin mahdollista, että et tule koskaan löytämään tyydyttävää ratkaisua pulmaasi, mutta on erittäin todennäköistä, että tämä haaste tulee muovaamaan sinusta entistä viisaamman ihmisen.

Kuinka työllistyä generalistilinjalta?

Olemme jälleen kerran tärkeän kysymyksen äärellä ja kiitos kuuluu sinulle, armahin lukijakysymyksen lähettäjä! Tällä palstalla Kyllikkiä kiinnostaakin eniten sen näkeminen, minkälaiset erilaiset kysymykset saavat teidän upeat ja viisaat päänne pyörälle. Esittämäsi kysymys, joka koskee generalistiteologien työllistymistä, koskettaa varmasti myös useita kanssaopiskelijoitasi.

Tämän päivän työllisyystilanne on haastava ja pistää itse kunkin pohtimaan tulevaisuuttaan.Voi millaista olisikaan olla vielä nuori ja urani alkutaipaleella! Se oli totisesti pelottavaa ja ahdistavaa aikaa. Näin jälkiviisaana toivon, että olisin uskaltanut katsoa vielä syvemmälle omaan potentiaaliini ja nähnyt ympärilläni enemmän mahdollisuuksia kuin rajoitteita.

Teologeja löytyy mitä yllättävimmiltäkin työpaikoilta, ja monien uraa onkin ohjannut erilaisista sivuaineopinnoista kerrytetty asiantuntemus. Myös jokaisen omaa uniikki elämänkokemus, luonne ja sydämen palo tulisi ottaa huomioon ammatinvalintaa tehdessä. Teologien työllistymistä on tutkittu yllättävän paljon, ja suosittelen mitä lämpimimmin tutustumaan teologia.fi-sivuston antimiin, jotta saisit mahdollisimman monipuolista tietoa teologien erilaisista uramahdollisuuksista.

Muista kuitenkin, että sinä olet paljon enemmän kuin “generalisti” tai sivuaineidesi summa! Mitkä asiat saavat sydämesi pomppimaan ilosta? Millaisista asioista sinä olet saanut elämäsi aikana eniten positiivista palautetta? Mitä sinusta jää jäljelle, kun riisut pois akateemiset saavutuksesi ja tittelisi? Kaikki nämä ovat olennaisia kysymyksiä tulevaisuuden uravalintaa tehdessä. Kehotankin sinua arvoisa lukijani luopumaan kaikenlaisista mahdollisuuksiasi rajaavista lokeroista ja titteleistä. Nyt on aika suunnata laserkatse syvälle sydämesi potentiaalin juurelle!

Hei! Elämä Suomessa on talvisin kylmää, märkää ja ankeaa. Lähtisin muuten ulkomaille, mutta en halua päästöjen takia lentää ja rahatkin ovat lopussa. Onko vinkkejä, kuinka oppisin astraalimatkustamaan?
– Epätoivoinen –

Parahin Epätoivoinen, kysymyksesi onkin nyt ajankohtaisempi kuin koskaan! Mainitsemaasi lentomatkustamista ei totisesti tarvitse harkitakaan. Olisihan silkkaa hulluutta tuhlata jo valmiiksi vaatimattomat varat lentomatkustamisen kaltaiseen ympäristön kuormitukseen. Kysymyksesi on ainutlaatuisen hyvä siinä mielessä, että astraalimatkustaminen on kokemusrikkaasta elämästä huolimatta Kyllikki-tädille aivan uutukainen ilmiö. Miten jännittävää onkaan lisätä jotain uutta alati kasvavaan tietopalettiini!

Saamani tiedon mukaan astraalimatkustamisella eli astraaliprojektiolla tarkoitetaan mielen irroittauttumista kehosta kehon ollessa lepotilassa. Jotkut ihmiset ovat raportoineet astraalimatkustaneensa myös meditaation aikana. Tehtyäni valmistelevaa tutkimusta törmäsin nettipalstoilla myös selkounien maailmaan. Selkounissa eli lucid-unissa ihminen oivaltaa nukkuessaan näkevänsä unta. Oivalluksen tehtyään kokenut selkounien näkijä saattaa kyetä hallinnoimaan unensa tapahtumia mielensä mukaan. Vaikka olenkin erilaisten eksperimenttien suuri puolestapuhuja, haluan kuitenkin varoittaa, että edellä mainittuihin
ilmiöihin liittyy omat riskinsä, joista sinun on hyvä ottaa etukäteen selvää.

Näin vanhemmalla iällä, pitkän elämäntaipaleen kulkeneena olen tullut siihen tulokseen, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, että loskasta ja pimeydestä huolimatta parasta elämässä on aina tämä hetki. Voi mikä onni se olisikaan, jos voisin matkustaa ajassa taaksepäin, ihan vain sinne pimeään ja loskaiseen talveen, kun jalkani olivat vielä nuoret ja vetreät ja keuhkoni vielä sallivat minun kiivetä Pyynikin näkötornin huipulle ihailemaan kaunista järvi- ja metsämaisemaa. Toisaalta, kuolinvuoteellani antaisin varmasti mitä tahansa, että voisin matkustaa juuri tähän hetkeen ja tähän jo hieman raihnaiseen kehooni, joka kuitenkin on vielä hyvin elinvoimainen. Voi niin tylsältä kuin se varmasti kuulostaakin, kaikki on lähes aina kiinni perspektiivistä. Täten haluankin rohkaista sinua, Arvoisa Lukija, että matkustat mielessäsi kuolinvuoteellesi, jonka jälkeen matkustat ajassa takaisin nykyhetkeen. Miltä juuri tämä hetki tuntuu, näyttää, maistuu ja kuulostaa 100-vuotiaan minäsi kokemana? Toivotan sinulle erittäin nautinnollista matkaa nykyhetkeen!

Artikkelit

Viisas ja kaikkitietävä Kyllikki on valmis vastaamaan kaikkiin ruumista ja sielua kutkuttaviin kysymyksiin uudella Kysy Kyllikiltä -palstalla, olipa kyse arkisesta dilemmasta tai syvemmästä henkisestä pulmasta. Lähetä anonyymi kysymyksesi osoitteessa tinyurl.com/kysykyllikilta, ja Kyllikki vastaa niistä kiperimpiin seuraavassa Kyyhkysessä.