Ehdolla tiedekuntaneuvostoon: 32. Suonpää ja Siltanen

Teologisen tiedekunnan tehtävä on kehittää tieteellistä ymmärrystä uskonnoista ja uskonnollisista ilmiöistä sekä valmistella kirkon ja yhteiskunnan tehtäviin uskonnon asiantuntijoita. Opiskelijaedustajan tehtävä on tuoda opiskelijoiden näkemys mukaan päätöksentekoon, ei toimia opiskelijan edunvalvojana. Tärkeintä on laadukas tutkimus ja opetus.

Meillä on kokemusta opinnoista kahdessa eri yliopistossa, kolmella eri vuosikymmenellä. Olemme toimineet opiskelijajärjestöissä ja opiskelijapolitiikassa, johtotehtävissä valtakunnallisissa edunvalvontajärjestöissä, yrittäjinä, politiikassa ja kirkossa.

Tiedekuntaneuvostossa toimiessamme emme ole edunvalvojia vaan osallistumme tiedekunnan johtamiseen yhdessä henkilökunnan kanssa. Tiedekunnan itsenäisyyden turvaaminen ei ole meille tärkeintä vaan teologisen tutkimuksen ja opetuksen. Emme halua, että teologista opetusta kehitetään työnantajien ehdoilla vaan sivistyksen. Tärkeintä ei ole, että teologeja koulutetaan tehokkaasti, vaan että yliopistosta valmistuu päteviä teologeja.

Samuli Suonpää, ehdolla tiedekuntaneuvoston jäseneksiSamuli Suonpää

Teologian nestori ja Kyyhkysen päätoimittaja. Teen työkseni kirkollista viestintää, olen toiminut 10.000 jäsenen elinkeinoelämän järjestön Pirkanmaan Yrittäjien varapuheenjohtajana, puoluepolitiikassa ja yrittäjänä. En ole ollut HYY-politiikassa enkä erityisen aktiivinen opiskelijajärjestössä muutenkaan. Jos haluat valita ehdokkaasi HYY– ja TYT-kokemuksen perusteella, äänestä ketä tahansa muuta. Mutta maailmasta yliopiston ulkopuolella minulla on kokemusta paljon.

Olin kauden 2014-2015 teologisen tiedekunnan tiedekuntaneuvoston varajäsen ja osallistuin aktiivisesti kokouksiin. Ymmärrän strategioiden todellisen merkityksen, tunnistan roskapuheen ja uskallan avata suuni muuallakin kuin opiskelijaseurassa. Olen tylsä ja ulkopuolinen, aikuinen ehdokas.

Näkemyksiäni ja kirjoittamiani juttuja:

Markus Siltanen, ehdolla tiedekuntaneuvoston varajäseneksi

Markus Siltanen

Olen 28-vuotias fuksi, joka ei ole kotoisin oikein mistään. Passissa puhutaan Porista, koulutodistuksissa Tampereesta, nuoruusvuodet jäivät Rovaniemelle ja pääkaupunkiseudulla olen asunut pari vuotta. Olen enemmän koira- kuin kissaihminen ja pidän 80-luvun goottirockista.

Entisessä elämässäni opiskelin Lapin yliopistossa ensin julkisoikeutta ja sitten johtamista ja markkinointia. Lähdin, jo silloin, fuksina mukaan järjestötoimintaan, jossa toimin aktiivisesti useita vuosia. Kokemusta on kertynyt kahden ainejärjestön (Remburssi ja Cartel) hallituksesta koulutus- ja sosiaalipoliittisena vastaavana, Suomen Valtiotieteitä Opiskelevien Liitto SVOLin (nyk. Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaat SYY) Rovaniemen paikallisosaston puheenjohtajana (sekä erottuani tehtävästä kolme ja puoli vuotta hallituksen varajäsenenä), samoin kuin emoliittonsa puheenjohtajana. Kokemus oli todella opettava, näytti miten koulutus- ja työelämäpolitiikka nivoutuvat yhteen.

Toimin myös Akavan opiskelijavaltuuskunta AOVAssa varajäsenenä. Jotain kai tein oikeinkin, vuonna 2010 Akava myönsi minulle stipendin ansiokkaasta opiskelijatoiminnasta. Olen istunut Suomen Valtiotieteilijöiden Liitto SVALin (nyk. Yhteiskunta-alan Korkeakoulutetut) hallituksen varajäsenenä sekä liittovaltuuston varajäsenenä, jollainen olen nytkin. Sen lisäksi olen toiminut Lapin yliopiston ylioppilaskunnan edustajistossa, Lapin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtajana, sosiaalipoliittisena vastaavana, liikuntavastaavana ja viestintävastaavana. Yksi kausi tuli istuttua myös Lapin yliopiston yliopistokollegiossa.

Tuoreimpana luottamustehtävänäni on Teologian ylioppilaiden tiedekuntayhdistys TYT:n toverineuvoston jäsenyys. Opiskelujen ulkopuolella toimin pienyrittäjänä.

Hallopedvaalit 2015 – teologisen tiedekunnan opiskelijoiden ehdokkaat.