Lasse ja Minna opiskelijoiden äänitorviksi!
Mikä on yliopistokollegio?
Yliopistokollegio kokoustaa vuosittain vain muutaman kerran, ja iso osa vaikuttamisesta tapahtuu pöytien ulkopuolella. Onneksi Minnan vuosi ylioppilaskunnan hallituksessa on ollut mitä parhain verkostoitumisen paikka. Kollegiossa on mahdollista nostaa kovalla työllä esiin joitain teemoja kauden aikana.
Mitä me siellä kollegiossa tavoittelisimme?
- Hakemamme kollegiokausi pohjustaa maaperää seuraavalla kaudella tapahtuvaa uuden yliopiston hallituksen ja rehtoraatin valintaa varten. On selvää, että seuraavaan yliopiston rehtoraattiin ja hallitukseen tulee saada tasaisempi edustus eri alojen välillä. Tällä hetkellä yliopistoyhteisön sisäisistä edustajista näissä tehtävissä peräti yhdeksän yhdestätoista on luonnontiedetaustaisia. Olisi myös hyvä keskustella siitä, mitä kehitystä johtamiseen yliopiston ulkopuoliset jäsenet hallituksessa (kuusi kolmestatoista) ovat tuoneet. Teologeina uskomme ihmistieteisiin maailmaa ja ajattelua muuttavana voimana, ja haluamme, että niiden asemaa puolustetaan.
- Haluamme nostaa kollegiossa keskustelun koulutuksen ja sivistyksen yhteiskunnalle tuomasta arvosta ja mahdollisuudesta opiskeluun omaisuudestaan riippumatta. Koulutus ei ole enää kaikille maksutonta. Nyt lukukausimaksut määrätään EU/ETA-maiden ulkopuolisille opiskelijoille kaikissa korkeakouluissa. Monet poliitikot, virkamiehet ja korkeakoulujen johtajat myös Helsingin yliopistossa haaveilevat kuitenkin lukukausimaksuista kaikille opiskelijoille.
Meille tärkeitä asioita:
- Ihmistieteiden asema Helsingin yliopistossa
- Maksuton koulutus
- Laadukas teologian opetus
- Opiskelijan urasuunnittelutaidot
Minna Mäkitalo, ehdolla yliopistokollegion jäseneksi
Olen Minna Mäkitalo, 23 vuotias kuudennen vuoden teologian opiskelija. Vuonna 2015 toimin täysipäiväisesti Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen jäsenenä vastuullani työelämä, koulutuspolitiikka ja kehitysyhteistyö. Olen myös opiskelijaedustaja teologisen tiedekunnan uudistuprojektissa nimeltä TDK2020. Käytän siis viikoittain useita tunteja koulutuksesta keskustelemiseen, kuuntelemiseen, lobbaamiseen, kirjoittamiseen ja lukemiseen. Ensimmäinen tehtävänä hallinnon opiskelijaedustajana muutamia vuosia sitten oli olla uudistamassa teologisen tiedekunnan valintakoe. Olen toiminut luottamustehtävissä TYT:ssä vuosina 2010-2014 ja HYYssä vuosina 2012-2015. Erityisen lähellä sydäntäni koulutuspolitiikassa ovat opetuksen osaamisperustaisuus, urasuunnittelutaidot, elinikäinen oppiminen ja siirtymäväylät.
Lasse Lindberg, ehdolla yliopistokollegion varajäseneksi
Olen Lasse Lindberg, 23 vuotias kolmannen vuoden teologian opiskelija Paimiosta. Aktiivinen työssäkäyvä opiskelija, jolle järjestömaailma on tuttu. Vuodesta 2010 alkaen olen toiminut paimiolaisen partiolippukunnan hallituksessa ja tämän vuoden alusta kyseisen yhdistyksen toiminnanjohtajana. Tämän lisäksi olen toiminut useissa partioprojekteissa paikallistasolla, piiritasolla kuin myös valtakunnallisella tasolla. Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistyksessä olen toiminut vuosina 2013-2015 luottamusoppilaana, spiritualiteettisihteerinä, työllisyyssihteerinä ja vuonna 2015 Toverineuvostossa. Lisäksi toimin Kirkon Teologikoulutustoimikunnan opiskelijaedustajana varajäsenenä. Opiskelijaedunvalvonnasta minulla ei ole varsinaista aikaisempaa kokemusta, mutta kokemuksen puutteen korvaa innostus ja kiinnostus yliopistoyhteisössä vaikuttamiseen. Erityisen kiinnostunut olen vaikuttamaan tiedekuntaneuvostossa tulevaisuuden rakenneuudistukseen.
Hallopedvaalit 2015 – teologisen tiedekunnan opiskelijoiden ehdokkaat.