Rasistiseminaari yliopistolla?

Helsingin yliopistolla järjestetään 16.3.2016 Rajat kiinni! –henkinen seminaari. Yliopisto ei tähän ole antanut lupaa, mutta tiloja vuokrattaessa ei aina käyttötarkoituksen perään kysellä.

tieto_lisaa_tuskaa

Tieto lisää tuskaa -seminaarin mainos tapahtuman Facebook-sivulla

Tieto lisää tuskaa, lupaa seminaarimainoksen otsikko. ”Alustajina mm. Ingrid Carlqvist Ruotsista, geopolitiikan tutkija Jukka Davidsson, kansalaisaktivisti Junes Lokka, islamtuntija Jukka-Pekka Rahkonen, Ylöjärven kunnanvaltuutettu Matti Ylitalo ja mediapersoona Seppo Huhta.”

Mainoksen mukaan tilaisuuden järjestää Harri Eerola. Tapahtumapaikka on Fabianinkatu 33, 4. kerros.

Alustajien luettelo vaikuttaa vähän Rajat kiinni! –henkiseltä, mutta kyllä maailmaan puhetta mahtuu. Tuo osoite vaan tuntuu kovin tutulta.

Osoitteessa Fabianinkatu 33 on Helsingin yliopiston päärakennus, Suomen vanhimman ja merkittävimmän yliopiston perinteikkäät tilat, suomalaisen tieteen kaikkein pyhin. Mistä seminaarissa on kyse?

Lyhyt puhelinkeskustelu yliopiston tilapalveluiden kanssa ei juuri lisää tietoa. ”Joo on meillä täällä varaus. Siinä lukee että Harri Eerola ja joku Rusnakone Oy. Me katsottiin netistä, että ne tekee jotain junaradan korjaustöitä.” Mitään muuta tietoa järjestettävän seminaarin luonteesta tai aihepiiristä ei ole. Yliopistolla säästetään ja tiloja on hyvä hyödyntää monipuolisesti. Tuskin sillä tätä kuitenkaan on tarkoitettu?

Rusnakone Oy:ssä ei myöskään osata auttaa. ”Joo en kyllä oikein tiedä, kuulostaa joltain Harrin jutuilta”, vastaa toimitusjohtaja Tero Hyyryläinen ja viittaa yhtiön entiseen toimitusjohtajaan Harri Eerolaan.

Harri Eerola vastaa kysymyksiin puhelimitse. Hän kertoo olevansa Rusnakone Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja vahvistaa, että tila on Rusnakoneen vuokraama. ”Me olemme tässä tilaisuudessa sponsorina ja haluamme tukea mahdollisuutta keskusteluun. Me siis maksamme vuokran. Tilaisuuteen on vapaa pääsy kaikilla, joita asia kiinnostaa.”

Tilaisuuden teemana on Euroopan ja Suomen tilanne, josta on Eerolan mukaan vaikea saada täsmällistä kuvaa. ”Olen yrittäjänä todella huolissani maailman tilanteesta”, Eerola kertoo. ”Jokainen, joka hiukankin seuraa median kautta sitä, mitä Euroopassa ja Suomessa tapahtuu, ymmärtää, että olemme todella huonossa jamassa. Suomessakin vastakkainasettelu on kiihtynyt maahanmuuton ja pakolaisten takia ja on muitakin vastakkainasetteluja, oikeisto ja vasemmisto, äärioikeisto ja muut ääripäät.”

Vastakkainasettelun sijaan suomalaisille pitäisi tarjota kunnollista tietoa. ”Siksi me olemme tätä seminaaria tukemassa”, Eerola korostaa. ”Me olemme yrittäneet saada tähän puhujia, jotka osaavat kertoa ihmisille Euroopan tilanteesta monelta tasolta. Tässä on mukana puhujia, jotka tietävät asioista omalta kannaltaan ja osaavat sen kertoa.”

Pelkästään yhden totuuden varaan Eerola ei halua kuulijoitaan jättää. ”Jokainen, joka tulee paikalle, saa olla omaa mieltään ja toivottavasti on tässä saanut tietoa lisää.”

Muuta tietoa tapahtuman sisällöstä ja alustusten aiheista ei ole tarjolla, tähän tapahtumaan tullaan nimekkäiden alustajien vuoksi kuulemaan ”monipuolisia näkemyksiä” – ja näkemyksiä alustajilla onkin tarjolla enemmän kuin asiantuntemusta.

Ingrid Carlqvist on ruotsalainen toimittaja, jonka verkkolehti Dispatch International on oman kuvauksensa mukaan ”islamkriittinen” ja ”julkaisee juttuja, jotka valtamedia jättää raportoimatta”. Dispatch Internationalin retoriikka on luonteeltaan vähintäänkin äärioikeistolaista. Lehti on siistimpi ja ammattimaisemman näköinen kuin MV-lehti.

Jukka Davidsson on kotisivujensa mukaan geopolitiikan tarkkailija ja ydinperheajattelun kannattaja. Hän on kirjoittanut ”islamistien invaasiosta”. Davidssonin mukaan ”Suomen hallinto on valinnut puolensa”, joka on ”rikollismafian tosiasiallisesti johtama osakeyhtiö, natsien kyhäämä ukkokerho, koostuen homoiluun ja Vatikaani vetoisten uhraustilaisuuksien pitämiseen ihastuneista sekä pankkiirimafian käyttämä sotilaallinen organisaatio.”

Junes Lokka on videoreportaaseja tekevä ”kansalaisaktivisti”.

Jukka-Pekka Rahkonen haluaa kumota tasa-arvoisen avioliittolain, hän oli Aito Avioliitto –hankkeen puuhamiehiä. Hän on myös ollut järjestämässä Espoon helluntaiseurakunnan Takaisin miehuuteen –seminaaria. Se, miksi Rahkosta pidettäisiin islam-tuntijana, ei aivan selvää. Hän on nettikirjoituksessaan vaatinut islamin harjoittamisen kriminalisoimista, mutta mitään akateemisesti tunnustettua islam-osaamista hänellä ei näyttäisi olevan.

Matti Ylitalo on ylöjärveläinen taksiyrittäjä ja entinen kirkkovaltuutettu. Ylöjärven seurakunnan kirkkovaltuutetut esittivät Ylitalon erottamista useista luottamustoimista tämän rasististen puheiden vuoksi. Ura kirkkovaltuustossa päättyi lopullisesti, kun Ylitalo erosi kirkosta protestina kohtelulleen ja sille, että Ylöjärven seurakunta auttaa turvapaikanhakijoita. Kun Ylitalo oli uhannut ajaa taksillaan ”suvakkien ja matujen päälle”, alkoi Taksiliittokin pitää miehen puheita ongelmallisina.”Suvakeille” oli Ylitalolta tarjolla myös ”luoti kalloon tai hukuttaminen”.

Seppo Huhta on perussuomalainen, Espoon kaupunginvaltuuston jäsen. Ei sinänsä yllättävää.

Yliopiston tiloissa suunnitellaan siis järjestettävän Rajat kiinni! –henkinen tapahtuma. Tapahtuman luonne selvisi yliopistollekin vasta, kun tietoja tätä kirjoitusta varten selvitettiin.

Yliopiston tilojen vuokraaminen ulkopuolisille ei ole tavatonta. Tilat ovat kalliita ja yliopisto on kroonisessa rahapulassa. Ohjeiden mukaan tiloja ”vuokrataan  tiedeyhteisöjen sekä julkisten ja yleishyödyllisten yhteisöjen, yhdistysten ja kansalaisjärjestöjen käyttöön”. Seminaaria tuskin voi pitää yleishyödyllisenä kansalaisjärjestötomintana ja mitään yhteyttä tiedeyhteisöön näillä alustajilla ei ole. ”Puoluepoliittisiin tai uskonnollisiin tilaisuuksiin” tilaisuuksiin tiloja ei tavallisesti vuokrata lainkaan.

Yliopistolle ei tämän seminaarin osalta ole annettu tietoa siitä, mitä seminaari sisältää. Edes seminaarin nimi ja aihe eivät olleet tiedossa. Yliopistolta näyttäisi siis saavan tilan käyttöönsä varsin helposti. Kun seminaari järjestetään yliopiston tiloissa, on seminaariin osallistuvan vaikea hahmottaa miten uskottavasta tapahtumasta on kyse. Kun ”geopolitiikan tuntija” tai ”islamtuntija” luennoi Helsingin yliopiston päärakennuksessa, hän voi hetken vaikuttaa vakavasti otettavalta asiantuntijalta.

Uskottavuuden lisäksi riskinä on turvallisuus. Tämä tapahtuma tulee kutsumaan kuulijoiksi varsin sekalaisen seurakunnan ja jos yliopistolla ei ole tietoa tapahtuman luonteesta, on turvallisuudesta vaikea huolehtia. Tuskin haluamme Soldiers of Odin –katupartiota järjestysmiehiksi yliopistolle? Vahtimestareiden työtä lisää sekin, että osa opiskelijoista todennäköisesti kokoontuisi ainakin aulatiloihin osoittamaan mieltään seminaaria vastaan – elleivät samalla päädy valtaamaan koko rakennusta.

Omalla Facebook –seinällään ”islamtuntija” Davidsson mainostaa tapahtumaa ja ehdottaa että kiinnostuneet ilmoittautuisivat nopeasti, sillä vain 200–300 ensimmäistä mahtuu paikalla. Tilaisuuden tavoitteena on Davidssonin mukaan selvittää ”mitä Suomessa tapahtuu ja mitä voimme tehdä tälle menolle? Tupa pitää saada täyteen.”

Säästöt ovat iskeneet Helsingin yliopistoon rajusti. Ehkä tilojen vuokraamista kannattaa silti vielä harkita.

teksti: Samuli Suonpää

Kirjoittaja on Kyyhkysen entinen päätoimittaja ja opiskelee teologiaa Helsingin yliopistossa. Artikkelia päivitetään, mikäli yliopisto ryhtyy toimenpiteisiin seminaarin suhteen.

Lisäys 23.2.2016. Yliopisto on ilmoittanut peruuttaneensa salivarauksen, sillä tilaisuuden arvioitiin olevan yliopiston arvojen vastainen. Yliopiston twiitti:

peruutus

39 thoughts on “Rasistiseminaari yliopistolla?

 1. Vertailuksi:

  Norjalainen kreationistipastori Halverson sai kerran esitelmöidä Tampereen yliopistossa helvetinpunalieskaisin Powerpointein pelotellen evoluution seurauksista. Tasosta kertonee mm. se, että hän hyökkäsi Newtonin gravitaatioteoriaa vastaan koska se halveksui Herran tekoja. Tapahtui viikonloppuna ja joskus 10-20 vuotta sitten.(Toisen käden tieto).

  Paljon myöhemmin professori Leisolalta kuitenkin estettiin kreationistinen ID-seminaari tai semmonen Hgin (tai Turun?) yliopistolta. Eli vaikka olisi professori niin eipä ole taattu oikeutta mitä tahansa pitää.

  Prof. Leisola ”hyökkäsi” evoluutiota vastaan Oulun yliopistolla pidetyllä kirkkopäivillä aivan 2000-l alussa, oma esitelmä ja luentosali oli varattuna hälle. Ehkä kuvaavaa on että hänet esiteltiin elämän synnyn tutkijana vaikka häneltä ei ole tietääksemme löytynyt yhtään per review tutkimusta aiheesta. Vaan lähinnä harrastus.

 2. Aika vilkkaasti seminaarin puolustajat hyppäsivät kommenttiosioon… Taisi tulla järjestäjille pelko että poliittinen propaganda tapahtuma on paljastettu 😀 Yksiselitteisesti poliittiset tapahtumat eivät kuulu YO:n tiloihin, ei pitäisi olla kenellekkään vaikea käsite. Hirveästi meuhkataan miten yliopisto on ”punavihreiden” propagandaa täynnä, tosiasiassahan seminaarit ja luennot eivät ole kriitikoiden aatteita vastaan vaan aivoilla ajattelevat ihmiset. Surullista kyllä, jos tutustuu kiihkottomasti asioihin ja tilanteeseen on pakko omaksua tämän seminaarin järjestäjien vastainen näkemys, olkoot se muka ”punavihreä” tai totuudenmukaisemmin ”looginen päätelmä”. Sehän tietenkin harmittaa Juneksia ja muita kun ihmiset muodostavat mielipiteitä ilman heidän propaganda seminaarejaan…

  • ” Surullista kyllä, jos tutustuu kiihkottomasti asioihin ja tilanteeseen on pakko omaksua tämän seminaarin järjestäjien vastainen näkemys,”
   Voi kunpa jokainen suomalainen tutustuisi kiihkottomasti islamin perustajan elämään ja sunnan käsitteeseen. En ymmärrä sitä kiihkoa jolla puolustellaan täysin mielipuolista fasistista ideologiaa, yleensä edes tietämättä siitä mitään. Surullista.

  • ”Aika vilkkaasti seminaarin puolustajat hyppäsivät kommenttiosioon…”

   Aika vilkkaasti seminaaria vastustavat hyppäsivät häröilemään ja dissaamaan muita.

   ”Aina siinä muutaman ”elämänkoululaisen” saa höynäytetyksi.”

   ”rassukat”, ”sinulla on mentaalikirves mielessäsi.”, ”voi vittu josaiah”, ”oletko jotain 14 vai?”, ”yleishaitallinen”, ”äärioikeistolainen”

   Sitten vielä ihmettelette, että joku haluaa kokoontua yliopistolla tällaista diskurssia vastustamaan.

   Ties kuinka monta tulevaa pappia on täällä nimettömästi kommentoimassa, opetelkaa kohtaamaan toinen ihminen netissäkin.

 3. No, te ilmeisesti totuuden tietäjät. Sanokaa nyt sitten ilman kaunistelua että, missä maassa on onnistuttu kotouttamisessa MILLOINKAAN, niin että nämä maahan saapuneet olisivat tuoneet verotuloja valtion kassaan. Enkä nyt tarkoita niitä muutamaa kebabyrittäjää jotka kikkailevat sukunsa kesken alv vapautuksen kanssa.

 4. Tämä talousrikollinen ei julkaise vastinetta. Tämä on jo kolmas. Törkeää valehtelua tältä kaverilta, joka hakee suvakkikirkosta hyväksyntää talousrikoksilleen.

  Kukaan ei koskaan ole uhannut ajaa taksilla kenenkään yli. Törkeä väitös törkeältä tyypiltä. Hän on aikaisemminkin kirjoitellu ”mitä sattuu” facebookissa.

 5. Yliopistoilla on jatkuvasti laitavasemmiston järjestämiä propagandatapahtumia, jossa totuudella ei ole mitään sijaa.
  Aika huvittavaa että seminaari jossa keskustellaan todellisista ongelmista taasen pyritään leimaamaan perustelematta.

 6. Eli millä perusteella tilojen vuokraus suoritetaan oikein? Mikä on se oikea mielipide, että saa vuokrata yliopiston tiloja? Kuulostaa fasistiselta stasi-meinigiltä. Eräällä naapurillakin on tuo sama mentaliteetti: vain hänellä on oikea mielipide ja muut eliminoidaan tieltä.

  Mikä on disinformaatiota? Eriävä mielipide? Mielipide joka pelottaa sinua? Jakoiko Samuli disinformaatiota kirjoittaessaan kuvauksia näistä ihmisistä? Teologian opiskelijaanhan voi luottaa kuin katoliseen poikakoulun opettajaan, vai mitä?

  Etkö huomaa miten ylimielinen kirjoituksesi on? Kirjoituksellasi korotat itsesi muiden yläpuolelle, halveksienja tuomiten toisia,vaikka sinulla olisi mainio tilaisuus mennä ”oikeena tutkijana” valaisemaan ”väärän” mielipiteen omaavia. Tämän lisäksi olet jo päättänyt ettei tilaisuudessa yritetä esittää / etsiä totuutta (ainakaan sitä ”oikeaa”) ja kiihotat ihmisiä vihaamaan puhujia ja osallistujia samoin kuin ensimmäisen kiven heittäjä.

  Onneksi elämme vielä vapaassa demokratiassa, toistaiseksi.

 7. Eli yliopistolla saa esiintyä vain ”oikean” mielipiteen omaavat henkilöt? Hallitsemattoman maahanmuuttopolitiikan puolustajathan tunnetusti pohjaavat kaikki argumenttinsa kylmiin faktoihin, eikö niin? Tavallisia suomalaisia saa haukkua ties miksi missä tahansa tilaisuudessa, mutta kriittinen suhtautuminen Euroopan laajuiseen ongelmaan on välittömästi kiihottamista, rasismia ja populismia. Suvaitkaa nyt myös niitä jotka eivät ole kanssanne samaa mieltä. Tuleva vaimoni on muuten maahanmuuttaja etelä-Euroopasta.

  • Miksi kuvittelet, että yliopistolla jotenkin lähtökohtaisesti suositaan maahanmuuttoa? Keitä ovat nämä ”hallitsemattoman maahanmuuttopolitiikan puolustajat”? Onko sellaisia olemassa? Yliopiston tehtävä on edistää korkeatasoista tutkimusta ja koeteltua tietoa, riippumatta sen sisällöstä ja ilman kohtalonyhteyttä muihin taustaideologioihin kuin vilpittömään totuuden etsintään.

   Tämä puhujajoukko ei tuota ideologiaa edusta. He ovat päättäneet, tosiasioista välittämättä, ketkä ovat oikeassa, ketkä väärässä, keitä tulee suosia, ketkä ajaa maasta pois. Tällainen tilaisuus voitaisiin järjestää missä vain. Miksi juuri yliopistolla? Siksikö, että kritiikittömät kuulijat luulisivat, että tilaisuudella on jotain tekemistä yliopiston edustaman tieteen ihanteiden tai totuuden etsinnän kanssa?

   Yliopisto ei ole poliittinen instituutio. Älä yritä esittää sitä sellaisena. Se on tarkoituksellista, pahantahtoista tosiasioiden vääristelyä.

   • Ei se ole kuvitelma. Tietysti hallitsemattoman maahanmuuton puolustajia on.

    Mistä tiedät, mitä ideologiaa puhujajoukko edustaa tai mitä he ovat päättäneet? Miksi tilaisuutta ei saisi yliopistolla järjestää?

 8. Samaa mieltä Josaiahin kanssa. Yliopistomaailmassa on aikaisemminkin ollut hyvin kirjavaa toimintaa, konsertteja ja vaikka minkälaista jopa kumouksellista ja valtiovaltakriittistä toimintaa, jota on paheksuttu jo aikoinaan, joten aktiiviset opiskelijat ovat olleet vahvasti puolesta ja vastaan. nyt kovasti koitetaan, myös kirjoittajan juttussa kovasti paheksua ja jopa ohjata rajoittamaan tätä toimintaa. Tämä on hienoa. Koitetaan estää kriittistä lähestymiskantaa omalla kritiikillä. kirjoittaja selvästi puolustaa keinotekoisesti omaa näkemystään ohjaavalla kirjoittelulla. eli kyllähän teidän nykyopiskelijoidenkin pitäisi ymmärtää, että aina voimalle on vastavoima. mitä enemmän vastustatte, sen enemmän vastavoimaa luotte.

  Samuli kirjoittaa myös, että olisi hyvä jos joku menisi vastavoimaksi tuonne seminaariin. itse olen siitä aivan samaa mieltä. toisaalta nämä harmittomat ”idiootit” ovat vielä aika vaarattomia ja eivät ole omassa toiminnassaan radikalisoituneet, mutta kun oikein vastustatte ja kiellätte, niin tämä meidän oikeisto radikalisoituu ja kriminalisoituu. en sano, että se on kenenkään vika. olette kaikki, niin maahanmuuttokriittiset, suvakit, rasistit, oikeistolaiset, vasemmistolaiset, liberaalit ja opiskelijat…vain oman itsenne vankeja ja tutisette joko puolesta tai vastaan. se vain johtuu siitä, että elämänfilosofianne ja -ymmärryksenne on vielä niin kehittymätöntä. Näette vain sen mitä on tulossa, ette yhtään sen taakse. toisaalta kannustan teitä olemaan niitä suvaitsemattomia ja paheksuvia ”itsejänne”… miten muuten maailma menisi eteenpäin ja miten muuten te kehittyisitte. pitäkää hauskaa tapahtumassa. olkaa puolesta ja vastaan mutta pidättäytykää fyysisestä väkivallasta. se ei johda mihinkään.

 9. Rasistikorttia jo otsikossa ilman minkäänlaisia perusteita.

  Mitäpä, jos kirjoittaja haastaisi ennakkoluulonsa ja menisi ihan itse paikalle kuuntelemaan ja samalla tutustumaan vähän erilaisiin ihmisiin?

  • Oula Lintula, joka on pyörinyt hommapiireissä jo toistakymmentä vuotta, ei muka tiedä minkälaisia mielipiteitä ja käytöstä tilaisuudessa esiintyvät herrat edustavat.

   • Pelkonen jatkaa vihapuheidensa ja valheidensa levittämistä edelleen, enkä aio häntä sen enempää kommentoida ennen kuin hän on hankkinut käytöstapoja ja esittänyt anteeksipyynnön aiemman käytöksensä johdosta. (En tosin pidättele henkeä sitä odottaessa.)

 10. Asiaa mainostetaan kyllä huonoin perustein ja annettu kuva on liiankin asiantunteva. Feikkauksen makua on ilmassa: ”Koska yliopistolla niin totta ja faktat on pöydässä.”

  Vaihtelua tosin toisi sille ajatukselle, että pakolaispolitiikkaa vastustavat ovat yksinomaan kouluttamattomia rasisteja pilottitakeissa.

 11. Säälittävää pelottelua ja sensuurinhalua. Kyllä puhujille tilaa riittää, ei punavihreillä ole monopolia yliopiston tiloihin. Jos tilat saa vuokrata yksityisten järjestäjien seminaareihin niin sitten saa, eikä poliittinen kanta ole peruste rajoittaa niitä.
  Ilmeisesti joillakin on salaista ennakkotietoa siitä, että jotain rikollista on tapahtumassa, kun kerran pitää kieltää jo nimien perusteella?

  • Yliopiston tiloja ei tule käyttää poliittisten tilaisuuksien järjestämiseen. Yleishyödylliset tilaisuudet tulevat harkinnan mukaan kyseeseen, mutta kyllä näiden esiintyjien aikaisempien meriittien perusteella on päivänselvää, että nyt tekeillä on nimenomaan yleishaitallinen tilaisuus. Kansankiihotusta, valheiden levittämistä, totuuden vääristelyä. Ei sellaisella ole mitään sijaa yliopistossa.

 12. Onhan siitä islamistakin jo pikku hiljaa alettava keskustelemaan.Tarkoitan muutakin keskustelua, kuin esimerkiksi Ylen suoltamaa typerää propagandaa.
  Jaakko Hämeen-Anttila kirjoittaa; ”Sunnalla tarkoitetaan profeetta Muhammadin esikuvallista elämäntapaa, sitä miten hän menetteli missäkin tilanteessa. Muslimien tulee omassa elämässään noudattaa profeetan esikuvaa.”
  Sitten ei muuta kuin tutkimaan tuon ”esimerkillisen” miehen elämää ja tekoja. On kyllä täyttä hulluutta vielä puolustella islamin kaltaista fasistista ideologiaa.
  Juuri yliopistoilla luulisikin tällaista keskustelua käytävän. Samuli Suonpään kaltaisia islamofasismin kannattajia en ymmärrä lainkaan.

  • Aika hyvin on verottaja omansa aina saanut. Kiitos kuitenkin huolenpidosta, harmaatalous on vakava asia! Nyt kaikki pois julkiselta sektorilta oikeisiin tuottaviin töihin, kulurakenne saatava veronmaksajaa suosivaksi. Nauttikaamme yhdessä veroista, valtion velkaa täytyy taas lisätä, miksiköhän? Oliko tämän Kyyhkynen lehden jutun kirjoittajalla talousrikos tuomio?

 13. Ja näin Samuli pani leimakirveen puun juureen.

  Odotan innolla, että kirjoittaja kävisi itse kyseisessä keskustelutilaisuudessa ja raportoi siitä nettiin.

  • Samuli kertoi faktat.

   Sille ei mahda mitään, jos sinulla on mentaalikirves mielessäsi.

   Varsinaiset taistelukirveiden heiluttajat löytyvät sitten tuolta ”seminaarista” – huh-huh, mitä sakkia.

  • On tosiaan todella ikävää jos tapahtuma missä on puhujina rasisteja, äärioikeiston edustajia sekä henkilö joka ladellut tappouhkauksia turvapaikanhakijoita kohtaan leimataan rasistien tapahtumaksi.

   Tai hetkinen, ei se ole leimaamista vaan asioiden toteamista. Se on sitä sananvapautta se.

   • ”Puhujina rasisteja, äärioikeiston edustajia, tappouhkauksen laatija…”

    Sitten vain nimet pöytään, niin saadaan kerrankin nimiä rasisteille, eikä vain puhuta jostain epämääräisestä ryhmästä.

 14. Yliopiston ei todellakaan kuulu olla areenana vapaa kaikille mielipiteille. Hyvin suuri osa mielipiteistä on asiallisesti virheellisiä ja voidaan tieteen keinoin osoittaa virheellisiksi. Miksi yliopiston pitäisi olla areenana vapaa disinformaatiolle?

  Entä miksi yliopiston pitäisi olla areenana vapaa tilaisuuksille, joissa itseään ”tutkijoiksi” nimittävät diletantit kiihottavat toisiaan kansanryhmää vastaan?

  Ei ongelma ole se, että edustetaan väärää mielipidettä, vaan se, että edustetaan mielipidettä eikä totuuden ja ymmärryksen etsimistä.

 15. Miksi nimenomaan yliopistolla? Siksi, että voidaan ympätä jollain konstilla sana yliopisto itse seminaarin aiheeseen, ja sillä tavalla pyrkiä antamaan kuva, että ”koska näin on sanottu yliopistolla, niin tottahan se silloin on”… Aina siinä muutaman ”elämänkoululaisen” saa höynäytetyksi.

 16. Niin siis mikä tässä nyt olikaan se ongelma, väärä lähestymiskulma aiheeseen? Yliopiston kuuluu olla areenana vapaa kaikille mielipiteille ja suhtautua kaikkeen annettuun kriittisesti.

  • Yliopistolla voisi kyllä myös säilyttää seminaarien asiantuntijoissa tietyn tason, mitä tästä tapahtumasta on turha hakea. Tuntuu että kuka tahansa joka suhtautuu johonkin ”kriittisesti” on yhtäkkiä kyseisen alan asiantuntija.

   Asiasta toiseen, en voi olla miettimättä, mitä firman nykyinen toimitusjohtaja ajattelee siitä että firman varoja käytetään tällaisen tapahtuman sponsorointiin ilman että hänelle edes kerrotaan asiasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *